NOS NieuwsAangepast

Arrestatie voor liquidatie Antwerpen

De 29-jarige Benaouf A. is in zijn cel aangehouden voor betrokkenheid bij een liquidatie in Antwerpen. De Amsterdamse Marokkaan Najib Bouhbouh werd vorig jaar oktober in die stad door twee mannen doodgeschoten.

A. geldt als het voornaamste doelwit van de schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt op 29 december. Hij is onlangs veroordeeld voor onder meer wapenbezit en witwassen.

De politie arresteerde A. vorige week maandag. Verder doet het Openbaar Ministerie geen mededelingen omdat hij 'in beperking zit'. Dat betekent dat hij geen contact mag hebben met buitenwereld, afgezien van zijn advocaat.

Slepend conflict

De 34-jarige Bouhbouh werd op 18 oktober vorig jaar doodgeschoten toen hij de lobby van het Crown Plaza Hotel in Antwerpen verliet. Twee mannen sprongen uit een auto met een Nederlands kenteken en openden het vuur. De daders sloegen op de vlucht; de auto werd later teruggevonden in Turnhout, vlakbij de Nederlandse grens.

Bouhbouh was betrokken bij een slepend conflict in het Amsterdams-Marokkaanse criminele milieu. De ruzie gaat over de verdwijning van 200 kilo cocaïne uit de haven van Antwerpen. Dat zou de aanleiding zijn voor een reeks schietpartijen en liquidaties, onder meer die in de Staatsliedenbuurt.

Twee weken na de liquidatie werd de bekende Amsterdamse crimineel Gwenette M. samen met drie medeverdachten gearresteerd. Bij hun arrestatie hadden ze wapens en vermommingsmaterialen bij zich. Het vermoeden is dat het viertal op jacht was naar Benaouf A. om wraak te nemen voor de moord op Bouhbouh.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl