NOS Nieuws Aangepast

15.000 honden klaar voor de slacht

Dat Chinezen hondenvlees eten wisten we al, maar tijdens het jaarlijkse hondenvleesfestival, dat vandaag begint, maken ze het wel heel bont: in 10 dagen worden maar liefst 15.000 honden opgepeuzeld. En dat moet maar eens afgelopen zijn, vinden dierenrechtenactivisten.

Er gaan geruchten dat honden levend gekookt worden of doodgeslagen met een stok. Op Facebook gaan foto's rond van honden die in hokjes worden gestopt, gevild worden en daarna in de pan belanden.

Petitie

Daarom stuurden dierenrechtenorganisaties een brief naar de lokale overheid en openden ze een petitie. De activisten hoopten dat de Verenigde Staten in actie konden komen om er een stokje voor kon steken. Ze zijn vooral boos over de brute wijze waarop honden gedood worden. De boze Chinezen hebben de afgelopen tijd al honderden honden bevrijd uit kennels.

Maar die protesten hebben niet veel geholpen; het festival gaat gewoon door. Wel komt er een speciaal team dat de festiviteiten in de gaten houdt. Maar het is maar de vraag of dat helpt. In China zijn er geen wetten die niet-bedreigde diersoorten beschermen. Een woordvoerder van één van de actiegroepen zei al dat die teams waarschijnlijk alleen oppervlakkig kijken naar het festival en niet echt actie zullen ondernemen.

Delicatesse

Veel Chinezen begrijpen de ophef sowieso niet. Het festival is nu eenmaal een traditie. Bovendien vinden veel Chinezen hondenvlees erg lekker. Door het vlees te koken met lychee en een likeurtje krijg je een ware delicatesse, vinden ze daar. De petitie is inmiddels offline omdat er te weinig handtekeningen waren.

Er worden ongeveer 10.000 bezoekers verwacht.

Door: Selina

STER reclame