NOS NieuwsAangepast

Je kan nu ook je video's instagrammen

De geruchten gingen al een tijdje en nu is het officieel: de retrofilters van Instagram kunnen voortaan ook toegepast worden op videobeelden. Dat maakte eigenaar Facebook vanavond bekend. De app kan 15 seconden aan video verwerken en er zijn 13 filters beschikbaar.

En dat ziet er zo uit:

(Laadt de video niet? Hier een mirror)

Of, voor wie wat echte voorbeelden wil zien. De eerste Instagram video's duikenalop.

Met de uitbreiding van Instagram met video gaat Facebook de strijd aan met Vine van Twitter. Deze dienst, waarbij je stop-motion video's van 6 seconden kan maken, werd de laatste tijd ook wel 'Instagram voor video' genoemd. Sinds de lancering in januari van dit jaar is het hard gegaan met Vine. Het aantal gedeelde Vine-links op Twitter is inmiddels groter dan het aantal gedeelde links van Instagram. En die markt wil Instagram nu terugwinnen.

Facebook werd vorig jaar voor een miljard dollar de eigenaar van Instagram. De applicatie is razend populair. Er zijn meer dan 16 miljard foto's gedeeld op Instagram en iedere dag worden er een miljard foto's geliked. Met Twitter woedt al een tijdje een flinke concurrentiestrijd. Over en weer blokkeren de twee sociale netwerken een deel van de toegang tot elkaars diensten.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl