NOS NieuwsAangepast

KNMI: extreem weer in oosten

Het KNMI heeft voor twee provincies een waarschuwing voor extreem weer afgegeven. Code oranje geldt voor Overijssel en Drenthe. Voor Gelderland is de waarschuwing na bijna twee uur ingetrokken.

Het weerinstituut zegt dat er de komende uren rekening moet worden gehouden met zware regen- en onweersbuien. Plaatselijk kan er veel neerslag vallen. De zware buien trekken langzaam naar het noordwesten en noorden van het land.

De ANWB waarschuwt dat de regen ook voor verkeersproblemen kan zorgen; vooral in het oosten. Volgens weerman Marco Verhoef zal de regen in midden-Nederland niet direct leiden tot grote overlast "maar het is voor het verkeer tijdens de avondspits wel lastig".

Wateroverlast

Op veel plaatsen in het oosten van het land staan veel straten blank door de zware regenbuien. In Enschede kunnen de riolen al het regenwater niet aan. Ook in Deventer, Twello en Wilp melden mensen dat de straten onder water staan.

In Twello is een klaslokaal onder water komen te staan. De brandweer in Gelderland zegt dat het water op verschillende plaatsen in huizen en winkels is binnengestroomd. Binnen drie kwartier kwamen er 45 meldingen bij de brandweer binnen van wateroverlast.

Door blikseminslag is in het Gelderse plaatsje Emst een woning afgebrand. In Olst (Overijssel) vloog een rieten dak in brand na een blikseminslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl