NOS NieuwsAangepast

Nederlanders minder op vakantie

Nederlanders gaan door de economische crisis minder met vakantie. Het aantal vakanties in eigen land is de eerste helft van dit jaar gedaald met 7 procent. Vooral de hotels en motels krijgen minder boekingen (13 procent). Dat staat in een rapport van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) in samenwerking met het onderzoeksbureau Nipo.

Eigen land

Het aantal Nederlanders met zomervakantieplannen is in deze periode gedaald met ongeveer 300.000 ten opzichte van vorig jaar (3 procent). Dan gaat het om zomervakanties in eigen land maar ook om reizen naar het buitenland. Het aantal vakanties naar het buitenland daalde met 5 procent.

Er worden vooral minder plannen gemaakt voor verre bestemmingen. Ook geven Nederlanders minder uit aan vakanties; de uitgaven daalden met 3 procent.

Het NBTC zag tussen 2008 en 2012 nog een stabilisatie van het aantal vakanties. Nederlanders gingen korter, minder ver en letten meer op aanbiedingen. Nu slaat de crisis volgens het NBTC echt toe en wordt ook bezuinigd op de korte, extra vakanties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl