NOS NieuwsAangepast

Erdogan stelt betogers ultimatum

Premier Erdogan heeft de demonstranten in Istanbul opgeroepen om uiterlijk morgen het Taksimplein te verlaten. Als ze dat niet doen grijpt de politie in, zei de premier.

"Het plein moet worden ontruimd - anders weet de politie wel hoe ze het plein moet ontruimen", waarschuwde Erdogan vanaf een plein in Ankara. Daar hadden zich tienduizenden van zijn aanhangers verzameld om hem te horen spreken en hun steun aan de regering te betuigen.

De premier werd op het plein in de voorstad Sincan met gejuich onthaald. De menigte zwaaide met Turkse vlaggen en andere spandoeken, en scandeerde leuzen als "Turkije is trots op u!". Boven het podium waar de premier sprak, hing een grote poster met zijn afbeelding.

Samenzwering

In zijn toespraak sprak Erdogan zich hard uit tegen de Turken die al weken tegen hem demonstreren. Hij noemde de protesten een "georganiseerde samenzwering". Maar, zei de premier tegen de massa op het plein, zolang wij jullie steun hebben kan niemand ons tegenhouden.

Eerder vandaag lieten de demonstranten in Gezipark weten dat ze niet van plan zijn om naar huis te gaan. "Wij zullen de wacht blijven houden bij het park", schreven ze in een verklaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl