NOS NieuwsAangepast

Europese omroepen steunen ERT

President Philippot van de EBU, het samenwerkingsverband van de Europese publieke omroepen, heeft in Griekenland steun uitgesproken voor de medewerkers van de publieke omroep ERT. Philippot vroeg de regering de sluiting van de ERT per direct ongedaan te maken.

Phillippot ontmoet later vandaag de Griekse minister van Financiën Stournaras. Hij zal hem een petitie overhandigen met de handtekeningen van 51 publieke omroepen. Zij dringen erop aan dat het signaal van de ERT hersteld wordt en dat de uitzendingen weer beginnen.

Samaras

Na de oprichting van de EBU in 1950 is het nooit gebeurd dat een regering een publieke omroep heeft gesloten, zei Philippot tegen medewerkers van de ERT die het hoofdkantoor van de zender sinds woensdag bezet houden.

Premier Samaras haalde de zender woensdagavond uit de lucht, zonder zijn coalitiegenoten vooraf in het besluit te kennen. Samaras wil de ERT voor het eind van de zomer in afgeslankte vorm een doorstart laten maken. Van de 2600 medewerkers zouden er 1200 kunnen blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl