Voorzitter van de Eerste Kamer De Graaf ontkent PVV-leider Wilders te hebben geweerd uit de Commissie van In- en Uitgeleide in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. De Graaf heeft dat vanavond geschreven in een brief (pdf) aan de fractievoorzitters van de Eerste Kamer.

Vanochtend meldde de Volkskrant dat De Graaf dit zou hebben gedaan vanwege de problematische verhouding van Wilders met het koninklijk huis.

De Eerste Kamervoorzitter "betreurt het ten zeerste" dat de indruk is ontstaan dat hij Wilders via een kunstgreep zou hebben buitengesloten.

Onacceptabel

Wilders gaf vanochtend aan kwaad te zijn en de hele Tweede Kamer was ook verbaasd. SP-leider Roemer zei: "Als dit waar is, is dat onacceptabel."

Anderen zeiden: "Dit kan niet" of gebruikten woorden van gelijke strekking. De Kamer wil weten wat de criteria waren om in de commissie te komen.

Tweede Kamervoorzitter Van Miltenburg, die ook voorzitter was van de Commissie van In- en Uitgeleide, zei dat ze niet betrokken was bij het mogelijk weren van Wilders en dat ze niets wist van de intenties van De Graaf.

STER reclame