Premier Rutte bezuinigt zelf niet, want hij heeft "gelukkig" een mooi salaris. Dat zei hij tijdens een persconferentie met 300 kinderen, georganiseerd door het Jeugdjournaal en het Instituut Beeld en Geluid in Hilversum.

Het mooie van premier zijn is volgens Rutte dat je veel mensen ontmoet, bijvoorbeeld als je een bedrijf bezoekt, dat je ook de portier kan spreken. "Ik vind het cool om dingen te veranderen en ingewikkelde puzzels op te lossen. Zeker als het gevolgen heeft voor iedereen", aldus Rutte.

Geen bed

De premier zei dat hij wel hard werkt, maar dat hij nog nooit een hele nacht in het Torentje heeft hoeven door te brengen, laat staan dat hij er geslapen heeft. "Er is trouwens niet eens plaats voor een bed, want dan past het bureau er niet meer in", aldus Rutte.

Er waren geen vragen over Ruttes privéleven, maar hij kreeg wel vragen over de recessie, jeugdwerkloosheid en over zijn relatie met Wilders.

"Doe zelf eens normaal man!"

Volgens de premier heeft hij nog nooit ruzie gehad met de PVV-leider, maar was hij het hoogstens vaak oneens met hem. Rutte zei spijt te hebben van de discussie die hij eens in de Tweede Kamer met Wilders had, waarin hij zei "doe zelf eens normaal man!". Rutte vindt dat achteraf gezien meer taal voor "het schoolplein" dan voor "een officiële en plechtige plek als de Tweede Kamer".

Kritiek

Hij zei dat het aan anderen is om te oordelen of hij een goede premier is, maar dat hij zelf vindt dat hij goed is in teambuilding. Kritiek krijgen hoort volgens Rutte bij het vak en daar doet hij dan ook zijn voordeel mee. Als de kritiek onterecht is, wil hij zichzelf wel verdedigen.

STER reclame