De programma's van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zijn vanaf vandaag live te bekijken op internet. Via de nieuwe website NPO.nl kunnen de uitzendingen van Nederland 1, 2 en 3 worden bekeken.

Ook de radioprogramma's zijn live te beluisteren. Daarnaast is het via de website ook mogelijk om de programma's, net als op Uitzending Gemist, op een later tijdstip terug te kijken.

NPO.nl vervangt binnenkort Omroep.nl en Publiekeomroep.nl. Daarna worden ook de websites van de afzonderlijke zenders geschrapt en worden ze ondergebracht bij de nieuwe webpagina. Volgens NPO is de nieuwe site een eerste stap in de ontwikkeling naar een beter herkenbare publieke omroep.

Postduiven

De Nederlandse Publieke Omroep kocht de domeinnaam NPO.nl in april vorig jaar van de Nederlandse Postduiven Organisatie voor een bedrag van 100.000 euro. Een jaar later werd bekend dat de televisiezenders ook de naam NPO krijgen, om de herkenbaarheid van de naam te vergroten.

Tot vandaag werd er nog niets specifieks met de domeinnaam NPO.nl gedaan en werd de bezoeker doorgestuurd naar de algemene site van de publieke omroep.

STER reclame