NOS NieuwsAangepast

Elizabeth loopt BBC-uitzending in

Tijdens een uitzending van het journaal bij de BBC verscheen vandaag ineens een bijzondere gast achter de glazen wand van de studio.

Koningin Elizabeth keek recht de camera in. Ze werd vergezeld door tientallen medewerkers van de BBC.

De presentatoren draaiden zich om voor de koningin, die even het middelpunt van de uitzending was. De koningin was in het nieuwe BBC-gebouw om de officiële opening te verrichten.

Elizabeth gaf eerst een interview op BBC Radio 4 en bracht daarna een bezoek aan de studio van popzender Radio 1, waar ze een optreden van de band The Script bijwoonde. Op Radio 4 kwam ze zelf nog even live in de uitzending: "ik hoop dat dit nieuwe gebouw jullie goed zal bevallen. Ik ben erg verheugd om het vandaag te openen", zei de koningin.

Rondleiding

Vervolgens begon Elizabeth met nieuwspresentatoren Huw Edwards en Sophie Raworth aan haar rondleiding door het gebouw. Toen ze in de uitzending van het journaal was te zien, brak er applaus uit.

Het nieuwe gebouw van de BBC vervangt het bekende televisiecentrum in het westen van Londen. Negen radiozenders maken hun uitzendingen vanuit het nieuwe hoofdkantoor en er zijn drie 24-uur televisie-nieuwszenders gehuisvest. Ook komen de BBC-journaals vanuit het gebouw in het centrum van Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl