Ex-leider Mexico: legaliseer wiet

Aangepast

Mexico moet het internationale drugsdebat negeren en zo snel mogelijk de productie en verkoop van marihuana legaliseren. Dat vindt ex-president Vicente Fox (2000-2006), die zich zelf als eerste op het kweken en exporteren van de softdrug zou storten.

Op een forum riep Fox degenen die softdrugs blijven verbieden op hun blinddoek af te doen en de industrialisering van marihuana ter hand te nemen, zodat Mexico een exporteur ervan kan worden. "Mexico moet een geautoriseerde producent worden en gaan exporteren naar landen waar de drug al legaal is", zei hij. Daar vallen bijvoorbeeld de Amerikaanse staten Washington en Colorado onder, die wiet vorig jaar legaliseerden.

Fox, die zegt als boer een gouden kans te ruiken, ziet het product marihuana voor zich in alle vormen: "eetbaar, vloeibaar, smeerbaar, rookbaar". Het moet te koop zijn bij de kruidenier op de hoek. Volgens de ex-president is het niet alleen een potentiƫle goudmijn, maar ook de enige oplossing voor het geweld van de drugskartels in Mexico.

STER Reclame