NOS NieuwsAangepast

Crack-filmpje burgemeester "weg"

Het filmpje waarop zou zijn te zien dat de burgemeester van Toronto crack rookt, is "weg". Dat meldt de website Gawker, die geld inzamelde om het filmpje te kopen.

Burgemeester Rob Ford kwam vorige maand in opspraak toen een Canadese krant meldde dat er een video in omloop was waarin hij met een crackpijp in de hand bij enkele drugsdealers stond. De journalisten zeiden dat ze het fragment hadden gezien, maar wilden niet de 100.000 dollar betalen die de maker van de video ervoor vroeg.

Gawker besloot daarop een inzamelingsactie via het internet te houden. De website kreeg snel al ruim 200.000 dollar binnen van donateurs, maar een tussenpersoon die de verkoop zou begeleiden, nam geen contact meer op.

Kopie

Afgelopen vrijdag kreeg Gawker weer bericht van de tussenpersoon. In een kort telefoontje zei hij: "De video is weg, laat me met rust." Of dat betekent dat de video is gewist, dat de politie hem in beslag heeft genomen of dat Ford hem zelf misschien in handen heeft, weet Gawker niet.

Ook kan het zijn dat de Somalische gemeenschap in Toronto druk heeft uitgeoefend op de maker; de bevolkingsgroep was in een kwaad daglicht komen te staan doordat de drugsdealers van Somalische afkomst zijn.

Gawker hoopt dat er een kopie van het fragment bestaat en laat het aanbod daarom voorlopig staan. Als er niemand contact opneemt, zal het ingezamelde geld naar een goed doel voor drugsbestrijding gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl