NOS NieuwsAangepast

NS-topman Meerstadt stapt op

Bert Meerstadt, de NS-topman die verantwoordelijk is voor de problemen rond de hogesnelheidslijn Fyra, stapt op per 1 oktober. Hij wordt opgevolgd door Timo Huges (48), de huidige directeur van de bloemenveiling FloraHolland. Dat heeft de NS bekendgemaakt.

Meerstadt (51) zat twaalf jaar in de directie van de Nederlandse Spoorwegen. Sinds 2009 was hij president-directeur. Meerstadt heeft volgens de NS zelf aangegeven dat hij "toe is aan een nieuwe stap".

Problemen Fyra

Bert Meerstadt ligt al enige tijd onder vuur vanwege de aanhoudende problemen met de Fyra. De falende hogesnelheidslijn dreigt de NS honderden miljoenen euro's te gaan kosten.

In de persverklaring over het vertrek van Meerstadt (.pdf) rept de NS met geen woord over de Fyra. Meerstadt stelt in de verklaring dat hij een "goede vervoersoplossing tussen Nederland en België over de hogesnelheidslijn wil vinden" voordat hij opstapt.

Timo Huges studeerde bedrijfskunde in Groningen en werkte daarna bij de Koninklijke FransMaas Groep, bij de Coöperatie Bloemenveiling Aalsmeer en bij FloraHolland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl