NOS SportAangepast

Boze Nadal: schema een grap

Rafael Nadal is niet te spreken over de manier waarop de organisatie van Roland Garros het dagschema in elkaar heeft gezet.

De titelverdediger is boos dat de Italiaan Fabio Fognini een dag langer rust heeft in aanloop van hun ontmoeting in de derde ronde, komende zaterdag.

Fognini versloeg Lukas Rosol op donderdag in de tweede ronde, terwijl Nadal vrijdag pas zijn door de regen uitgestelde partij kon afwerken. "Iedereen in deze kamer weet dat het schema van gisteren (donderdag) verkeerd was", foeterde Nadal tijdens de persconferentie na zijn zege op de Slowaak Martin Klizan.

De Spanjaard zag donderdag dat zijn partij aanvankelijk als derde was ingedeeld in het Suzanne Lenglen-stadion, terwijl Fognini-Rosol slechts een damespartij hoefde te wachten. De regen was uiteindelijk spelbreker voor Nadal.

"Dit is niet eerlijk", vond de mondiale nummer vier. "Vandaag stond ik bijna drie uur op de baan, terwijl mijn tegenstander in de kleedkamer televisie aan het kijken was."

"Dit is een grap"

Nadal ging verhaal halen bij de organisatie waarom Fognini eerder de baan op mocht. "Het excuus was dat Rosol nog een partij in het dubbelspel moest spelen. Sorry, maar dat is een grap."

"Waarom bescherm je een speler die nog in het dubbelspel uitkomt? Moet ik me dan ook voor het dubbelspel inschrijven zodat ik meer prioriteit krijg in het dagschema...", bromde de zevenvoudig winnaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl