NOS NieuwsAangepast

PVV: islamisering buiten Randstad

"De islam wordt ook in de provincie Gelderland steeds zichtbaarder." Dat zei PVV-leider Wilders bij de presentatie van een onderzoek in het provinciehuis van Gelderland.

De PVV heeft -wat de partij noemt - "de islamisering van Gelderland" in kaart gebracht. Daaruit blijkt dat er 46 moskeeën in de provincie staan. Volgens de partij heeft een aantal onder valse voorwendselen een bouwvergunning en subsidie gekregen. Er zou dan bijvoorbeeld gedaan zijn alsof er plannen waren voor het opzetten van een sociaal-cultureel centrum.

Wilders waarschuwde dat moskeeën zich "als een olievlek over Gelderland verspreiden". "Als wij deze expansie niet stoppen, dan is de situatie in Gelderland over tien jaar net zo erg als in de Randstad", zegt Wilders.

Negatief onderzoek

De Doesburgse afdeling van de Islamitische Stichting Nederland verbaast zich niet over "dit negatieve onderzoek van de PVV." "De PVV noemt bij alle problemen als oorzaak de islamisering van Nederland", zegt de stichting.

Wat betreft het aanvragen van subsidies verwijst de stichting naar de gemeente of de provincie: "Zij beoordelen onze subsidie-aanvragen. Die doen we op een eerlijke manier met heldere doeleinden."

De PVV wil ook in andere provincies uitzoeken hoeveel moskeeën er staan. Wilders zei dat hij niets tegen moslims heeft, maar wel tegen de islam.

Begin dit jaar ging de PVV op een tour door het land om te helpen bij het tegenhouden van de bouw van moskeeën.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl