In Turkije zijn twaalf mensen opgepakt die lid zouden zijn van een terreurorganisatie. Er waren arrestaties en doorzoekingen in Istanbul, Mersin, Adana en Hatay, bij de grens met Syrië. Gouverneur Huseyin Avni Cos zegt dat er ook chemische stoffen zijn gevonden, die nog worden onderzocht.

Lokale media berichtten dat de twaalf lid zijn van de radicaal-islamitische groepering al-Nusra, die in Syrië vecht tegen het leger van president Assad. Ook zou het zenuwgas sarin zijn gevonden. Gouverneur Cos bestrijdt dat er sarin is gevonden en ook is volgens hem nog niet duidelijk of de arrestanten bij al-Nusra horen.

Dubbele bomaanslag

Bij de doorzoekingen zouden ook zware wapens zijn gevonden. Zes van de twaalf verdachten zijn al vrijgelaten, de anderen worden nog verhoord. Volgens enkele Turkse media wilden de mannen een grote aanslag plegen in Turkije.

Net als in Libanon bestaat in Turkije de vrees dat de burgeroorlog in Syrië overslaat op buurlanden. Op 11 mei kwamen bij een dubbele bomaanslag in de grensstad Reyhanli 52 mensen om het leven. Turkije beschuldigt Syrië van betrokkenheid, maar Damascus ontkent.

STER reclame