Het eindexamen Frans voor het vwo van morgen is uitgelekt. Het College voor Examens, dat verantwoordelijk is voor de eindexamens, heeft dat bevestigd.

Op internet zijn vanavond foto's verschenen van het eindexamen Frans voor het vwo. Bijna 17.000 vwo-scholieren maken het examen Frans morgenmiddag om 13.30 uur.

Het eindexamen vwo gaat morgen vooralsnog door en het LAKS roept scholieren op om het morgen ook gewoon te maken. De eindexamenkandidaten worden dan ook verder geïnformeerd. Het LAKS waarschuwt de leerlingen via Twitter dat ze het uitgelekte examen niet uit hun hoofd moet leren. "Dat komt nooit meer als examen!"

Jackpot

Wie de foto's van het examen op internet heeft gezet, is niet bekend. De afzender schrijft in een begeleidende brief dat het examen vwo Frans is gestolen door scholieren. Ook zouden andere examens gestolen zijn.

De schrijver van de brief zou willen aantonen hoe makkelijk het is om de examens te stelen. "Immers liggen de examens daar voor meer dan 3 weken. Met slechts een toevallige open deur, een goede gelegenheid zoals een schoolfeest, een makkelijk slot op de kluis en wat minder personeel op een gewone dag en je hebt de jackpot."

Het is volgens de Onderwijsinspectie de eerste keer dat er een eindexamen wordt verspreid voordat het gemaakt is.

STER reclame