NOS NieuwsAangepast

De Jong Tours failliet

Busbedrijf de Jong Tours en Toerkoop reisbureau De Jong uit Ridderkerk hebben faillissement aangevraagd. Er werken 120 mensen. Het busbedrijf heeft 25 touringcars en het reisbureau heeft elf vestigingen.

"Vakanties die al geboekt en betaald zijn, gaan gewoon door", aldus directielid Willemien de Jong. "Klanten die een aanbetaling hebben gedaan, kunnen het restant rechtstreeks aan de touroperator betalen en dan kunnen hun vakanties ook gewoon doorgaan."

Dwars

Het bedrijf had veel last van de economische crisis. De Jong: "Mensen gaan minder op vakantie, en als ze gaan, boeken ze vaker zelf via internet. Ook worden er minder bedrijfsuitjes georganiseerd en gaan scholen minder vaak op schoolreis."

Het bedrijf had bovendien een conflict met de gemeente Ridderkerk over de verkoop van een stuk grond. "We hebben tien jaar lang geprobeerd een stuk grond te verkopen aan een projectontwikkelaar. Daarmee hadden we onze financiën op orde kunnen krijgen. De gemeente lag dwars en uiteindelijk heeft de projectontwikkelaar zich teruggetrokken", aldus De Jong.

Het bedrijf heeft niets te maken met de Jong Intra Vakantie. Dat is een apart bedrijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl