NOS NieuwsAangepast

'Fraude cardiologen niet bewezen'

Het is niet te achterhalen of er is gefraudeerd met medische hulpmiddelen in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes en Vlissingen. Dat zei minister Schippers in de Tweede Kamer na vragen van SP-Tweede Kamerlid Leijten.

Volgens de SP strijken artsen in het ziekenhuis veel geld op door veel duurdere medische hulpmiddelen voor hartpatiënten in te zetten dan nodig. Brandpunt Reporter van de KRO berichtte vorige week donderdag over de zaak.

Anonieme melding

De afdeling cardiologie van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis werd vorig jaar onder toezicht gesteld van de cardiologen van het Amphia Ziekenhuis in Breda, nadat bij controles was gebleken dat de samenwerking tussen de cardiologen in Goes en Vlissingen niet goed verliep.

Volgens Schippers is er geen bewijs voor gesjoemel met duurdere middelen. "Het gaat om een anonieme melding, het is moeilijk te achterhalen wat waar is." Ook wees Schippers erop dat de aanschaf van middelen niet via de artsen gaat, maar dat inkopers en medewerkers van de administratie van zes ziekenhuizen erbij betrokken zijn.

Schippers wees verder op de medische gedragscode hulpmiddelen die eerder is afgesproken en deze zomer voor ligt bij ziekenhuizen en artsen. "Dat is een grote stap" aldus Schippers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl