NOS NieuwsAangepast

Groot feest in München

Na twaalf jaar wachten was het gisteravond wel dan wel raak: Bayern won in Londen de Champions League en dat leidde in München tot uitzinnige vreugde. Meer dan honderdduizend mensen hadden in de stad de wedstrijd gekeken en na het laatste fluitsignaal barstte een groot volksfeest los.

Dat gebeurt in München traditioneel op de Leopoldstrasse. Op het hoogtepunt van de avond, vlak na de wedstrijd, hadden zich daar 150.000 fans verzameld met vlaggen, vuurwerk en - vanzelfsprekend in München - veel bier.

Arrestaties

De politie sprak van een vrolijk feest. Toch werden zo'n veertig mensen gearresteerd, de meeste wegens verboden vuurwerkbezit en openbare dronkenschap.

Tegen verslaggever Tim de Wit, die erbij was, zei een fan dat hij nooit echt een vriend is geweest van matchwinner Arjen Robben, maar nu gaf hij wel toe dat Robben er altijd staat als hij er moet staan. "Ik gun het hem wel."

Overigens worden de spelers vandaag niet gehuldigd. Trainer Heynckes wil dat ze fit blijven voor de Duitse bekerfinale van volgende week.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl