NOS NieuwsAangepast

SNS: 17 medewerkers niet integer

SNS Property Finance heeft zeventien mensen op non-actief gezet na een integriteitsonderzoek. SNS begon het onderzoek nadat bekend was geworden dat medewerkers zich mogelijk schuldig hebben gemaakt hadden aan omkoping, oplichting en witwassen.

Een van de verdachten is een voormalig directeur van SNS Property Finance, dat onderdeel is van SNS Reaal. Ook de FIOD doet onderzoek naar de handelwijze van de man.

Grote risico's

Na het interne onderzoek heeft SNS Reaal geen vertrouwen meer in de zeventien medewerkers van de vastgoeddivisie. De bank heeft besloten de meeste contracten te ontbinden. Vier medewerkers zijn zelf opgestapt en drie medewerkers zijn geschorst. Over die drie is nog geen beslissing genomen.

Het integriteitsonderzoek is nog niet afgerond. SNS Reaal wil zeker weten dat er niets wordt vergeten. "We moeten het juridisch zorgvuldig doen. Maar het staat al wel vast dat de vertrouwensrelatie ernstig beschadigd is", zegt woordvoerder van de bank. Hij verwacht dat de FIOD en het Openbaar Ministerie aanvullend onderzoek gaan doen.

SNS Reaal werd dit jaar genationaliseerd omdat de bank in financiële nood kwam doordat er grote risico's waren genomen bij de vastgoedafdeling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl