NOS NieuwsAangepast

Boijmans krijgt Turing-prijs 2013

Het museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam heeft de Turing Toekenning 2013 gekregen. Deze prijs wordt sinds 2009 elke 2 jaar toegekend aan een museum met het beste idee voor een tentoonstelling. Aan de prijs is een bedrag van 450.000 euro verbonden.

Boijmans Van Beuningen krijgt het bedrag voor de expositie Brancusi, Rosso en Man Ray die vanaf februari volgend jaar is te bezoeken. In de tentoonstelling zijn ongeveer negentig foto's en beeldhouwwerken van de kunstenaars samengebracht.

Beeldende kunst

Zestien musea dienden vijftien tentoonstellingsplannen in voor deze Turing Toekenning. Volgens de jury van de Turing Toekenning is de tentoonstelling van Boijmans Van Beuningen vooral origineel. Directeur Sjarel Ex van het museum kreeg vanavond de prijs uitgereikt door D66-fractievoorzitter Alexander Pechthold.

De Turing Foundation is een goed doel dat meer mensen wil laten genieten van beeldende kunst in Nederlandse musea. De prijs is vernoemd naar de wiskundige Alan Turing. Hij geldt als de bedenker van de computer. Eerdere winnaars zijn het Stedelijk Museum in Amsterdam (2009) en het Gemeentemuseum Den Haag (2011).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl