NOS NieuwsAangepast

Vier arrestaties bij inval coffeeshops

De politie is in Maastricht twee coffeeshops binnengevallen. Daarbij zijn in totaal vier mensen gearresteerd; twee beheerders en twee verkopers.

Volgens de politie werden er in de coffeeshops Slow Motion en Black Widow softdrugs verkocht aan buitenlanders. In totaal zijn de afgelopen weken zeven invallen geweest in coffeeshops.

In beslag genomen

In Slow Motion waren dertien buitenlanders die hasj of wiet hadden gekocht. De drugs zijn door de politie in beslag genomen. Agenten namen ook de handelsvoorraad mee.

In de Black Widow trof de politie zeventien buitenlandse klanten aan met softdrugs. De drugs zijn in beslag genomen, net als de handelsvoorraad.

Overhoop

Coffeeshophouders en burgemeester Hoes (VVD) van Maastricht liggen met elkaar overhoop over de verkoop van wiet aan buitenlanders. Hoes wil dat de coffeeshops daarmee stoppen, maar die weigeren dat.

Ze beroepen zich op een uitspraak van de rechtbank in Maastricht waaruit volgens de coffeeshophouders blijkt dat verkoop aan buitenlanders is toegestaan. Volgens Hoes interpreteren de coffeeshops die uitspraak bewust verkeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl