NOS NieuwsAangepast

Kritiek branche op wet Kansspelen

De gokbranche heeft kritiek op het wetsvoorstel dat het mogelijk maakt legaal te gokken op internet. Voorzitter Robin Linschoten van de STIOG, de Stichting Online Gaming in Nederland, noemt het voorstel weliswaar positief, maar hij hoopt dat het definitieve voorstel op veel punten wordt aangepast.

Staatssecretaris Teeven heeft het voorstel voor een nieuwe wet op de Kansspelen ingediend. Hij stuurde het voorstel niet meteen naar de Kamer, maar hij houdt eerst een consultatieronde voor alle betrokken partijen.

In Teevens voorstel moeten de gokbedrijven meebetalen aan een fonds voor verslavingszorg. Linschoten vindt dat een goed idee, zei hij in het NOS Radio 1 Journaal, maar een centraal register voor probleemgokkers wijst hij af. Linschoten wil die groep wel laten begeleiden en tijdelijk uitsluiten van deelname aan goksites.

Belasting

De voorgestelde belasting van 20 procent voor de gokbedrijven die in Nederland legaal worden, vindt Linschoten veel te hoog en ook naïef.

Een percentage van 10 zou meer bedrijven naar Nederland lokken en de schatkist veel meer opleveren, zegt Linschoten. Hij vindt dat de online-gokbedrijven in het wetsvoorstel aan te veel regels moeten voldoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl