NOS NieuwsAangepast

Weer inval coffeeshops Maastricht

In Maastricht is de politie opnieuw twee coffeeshops binnengevallen. Een van die coffeeshops is Easy Going. De eigenaar is het boegbeeld van het verzet tegen het verbod op de verkoop van wiet aan buitenlanders.

De regionale nieuwszender L1 meldt dat eigenaar Marc Josemans van Easy Going door de politie is meegenomen. De politie wil niets zeggen over de invallen.

Ook de gemeente Maastricht zwijgt vooralsnog. De laatste weken zijn al politie-invallen geweest bij drie andere coffeeshops.

Drugstoeristen

Sinds begin deze maand verkopen de coffeeshops weer drugs aan voornamelijk Fransen, Duitsers en Belgen. De bedrijven zeggen dat door een rechterlijke uitspraak die verkoop weer is toegestaan. Burgemeester Onno Hoes (VVD) van Maastricht vindt dat de coffeeshophouders de uitspraak bewust verkeerd interpreteren.

Dinsdag werd bekend dat Hoes en de gemeenteraad onderzoeken of buitenlanders weer terechtkunnen bij coffeeshops in Maastricht. Dat zou dan aan de randen van de stad moeten gebeuren.

De burgemeester zei er toen bij dat hij ervan uitgaat dat de coffeeshops geen wiet verkopen aan buitenlanders zolang het onderzoek loopt. De Vereniging van Officiële Coffeeshops in Maastricht zei toen al direct dat ze gewoon door blijven gaan met de verkoop aan drugstoeristen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl