NOS NieuwsAangepast

'Heulmeisje' krijgt identiteit terug

Monique Jacobse, de vrouw die jarenlang voor het 'Heulmeisje' werd aangezien, heeft van de rechtbank in Utrecht haar identiteit teruggekregen. Jacobse werd in 1987 doodverklaard omdat werd aangenomen dat ze elf jaar eerder was vermoord.

De zaak van het Heulmeisje, dat in 1976 dood op parkeerplaats De Heul in Maarsbergen werd gevonden, houdt de politie al tientallen jaren bezig. Tien jaar na de vondst werd na schedelonderzoek vastgesteld dat het meisje Monique Jacobse moest zijn, maar in 2006 moesten de autoriteiten daarvan terugkomen.

Raadsel

In dat jaar meldde Jacobse zich voor het eerst sinds haar verdwijning in 1975 bij haar zus, om haar te feliciteren met haar verjaardag. Ze woonde teruggetrokken in de Verenigde Staten. Ze was destijds van huis weggelopen omdat ze dacht dat niemand van haar hield.

Het is nog steeds een raadsel wie het Heulmeisje wel was. De politie ging er jarenlang vanuit dat het een vrouw van 15 tot 20 jaar was, maar begin dit jaar werd haar leeftijd bijgesteld naar 12 tot 15 jaar. Mogelijk is ze nooit als vermist opgegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl