Leden van de Roermondse VVD dienen maandag een motie van wantrouwen in tegen het lokale partijbestuur. Dit vanwege de manier waarop het afdelingsbestuur in de kwestie Van Rey opereert.

De indieners van de motie hebben zich met name geërgerd aan de persverklaring die het afdelingsbestuur het afgelopen weekend heeft uitgegeven. Daarin wordt gesuggereerd dat het Openbaar Ministerie het corruptieonderzoek tegen Van Rey vertraagt om een politiek rentree tegen te houden.

"Dit is niet alleen wanbestuur, maar ook teleurstellend en beschamend", zeggen de indieners van de motie tegen persbureau Novum.

"Niet netjes"

Afdelingsvoorzitter Cillikens zei tegenover de NOS dat hij in de media gelezen heeft dat er maandag bij een ledenvergadering een motie van wantrouwen wordt ingediend tegen zijn bestuur. Hij vindt het niet netjes dat het bestuur hierover niet is ingelicht.

Voorzitter Peters van de gemeenteraadsfractie staat achter het bestuur. Hij denkt dat de motie niet zal worden aangenomen.

Lijstduwer

De VVD in Roermond wil dat de van corruptie verdachte oud-wethouder Van Rey lijstduwer wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Het bestuur stelt zich op het standpunt dat Van Rey onschuldig is totdat het tegendeel is bewezen.

Onder druk van de landelijke VVD en de VVD Limburg werd dit weekend besloten om de kandidatuur van Van Rey op te schorten tot 18 november.

Dan is het ruim een jaar geleden dat de verdenking tegen Van Rey bekend werd. Het afdelingsbestuur vindt dat het OM dan tijd genoeg heeft gehad om met concrete bewijzen te komen.

STER reclame