NOS NieuwsAangepast

310.000 euro voor Belgische duif

In België is op een internetveiling een duif verkocht voor 310.000 euro. Het is volgens de veilingsite het hoogste bedrag dat ooit voor een duif is betaald. Een Chinese liefhebber kocht de duif Bolt van fokker Leo Heremans.

Heremans verkocht tijdens de veiling zijn hele duivenkolonie van 530 vogels. In totaal haalde hij daarmee ruim 4,3 miljoen euro op. Zes duiven gingen voor meer dan een ton van de hand. Zo betaalde een Nederlandse fokker 210.000 euro voor de duif Nieuwe Olympiade.

"De voorbije jaren was een grote hype ontstaan rond de duiven van Heremans, omdat ze in verschillende wedstrijden erg goed presteerden. Dat verklaart waarom de kolonie voor zoveel geld is verkocht", legt Nikolaas Gijselbrecht van de site uit. Toch voegt hij toe: "Ook voor de duivenwereld is dit extreem veel geld".

Gokken

De duivensport is populair in China omdat er veel geld verdiend kan worden door erop te gokken. De verkochte duiven zullen worden gebruikt voor de fok, in de hoop dat hun nakomelingen net zo snel zijn.

Het oude record stond op naam van de Nederlandse duivenmelker Pieter Veenstra. In januari vorig jaar ging zijn duif Dolce Vita voor 250.000 euro naar China.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl