De uitgeprocedeerde asielzoeker Bah uit Guinee is overgeplaatst naar de landelijke afzonderingsafdeling in Vught. Dat zegt het ministerie van Veiligheid en Justitie. Bah gebruikte vanmorgen opnieuw geweld tegen het personeel, zegt een woordvoerder.

De hongerstakende Bah zat in het detentiecentrum in Rotterdam. Hij zei zaterdag tegen de NOS dat hij daar vrijdag is mishandeld door het zogenoemde Interne Bijstandsteam van het centrum, toen hij weigerde om naar een isoleercel overgeplaatst te worden. Justitie ontkent de mishandeling.

Veiligheid

Het ministerie zegt dat Bah het personeel van het centrum gisteren ook fysiek heeft belaagd. "Dhr. B. is enkel nog te benaderen door een Intern Bijstandsteam. In het belang van de veiligheid van het personeel, dhr. B. en de veiligheid in het detentiecentrum is besloten hem over te plaatsen."

Bahs advocaat is voor de overplaatsing langs geweest in het centrum, zegt de woordvoerder.

'Slecht behandeld'

De vertrouwensarts van Bah, Elcke Bonsen, zei zaterdag in Nieuwsuur dat haar cliënt slecht wordt behandeld en dat zij zich gehinderd voelt in haar werk. Bah zou volgens de vertrouwensarts ook nu zijn mishandeld.

D66, CDA en PvdA willen opheldering over de behandeling van de hongerstakende asielzoekers in Rotterdam.

STER reclame