NOS NieuwsAangepast

Lichamen zijn van Ruben en Julian

De twee vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) zijn dood. Hun lichamen werden zondagmiddag gevonden in een grote afwateringsbuis, bij het Amsterdam-Rijnkanaal in de buurt van het Utrechtse dorp Cothen. Dat heeft de politie aan de moeder van de jongens laten weten.

De identificatie van de lichamen is nog niet afgerond, maar de politie gaat ervan uit dat het gaat om Ruben en Julian.

Bij de lichamen zijn een camouflageshirt en spanbanden gevonden. Het was al bekend dat er een camouflageshirt van Julian kwijt was. Ook wist de politie dat de vader van de jongens de spanbanden had gekocht.

Burgemeester Janssen (CDA) van Zeist zei op een persconferentie dat het laatste sprankje hoop teniet is gedaan. Hij bracht vanmiddag een bezoek aan de moeder van de broertjes en wenst haar veel sterkte toe.

Doornse Gat

Een wandelaar vond zondagmiddag een lichaam in een duiker, een grote afwateringsbuis, bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Toen de politie kwam kijken bleken er twee lichamen te liggen. Het Openbaar Ministerie kan niet zeggen of de lichamen van de jongens doelbewust in de duiker zijn verstopt.

De plek ligt op zo'n 10 kilometer van recreatiegebied Het Doornse Gat, waar de vader van Julian en Ruben dood werd gevonden. Hij pleegde begin vorige week zelfmoord. Vermoedelijk heeft hij de jongens enkele uren daarvoor om het leven gebracht.

Veiligheid

De ouders van Ruben en Julian waren gescheiden. Volgens de Raad voor de Kinderbescherming liep er een zogenoemd beschermingsonderzoek naar de familie. Zo'n onderzoek wordt ingesteld als bijvoorbeeld de veiligheid van een kind in het geding is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl