NOS NieuwsAangepast

F-16 speurt bij Doorn naar broertjes

Bij de speurtocht naar de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) zijn vandaag ook een F16 en een politiehelikopter ingezet. Ze hebben het gebied tussen Rhenen en Doorn afgespeurd. Of dat iets heeft opgeleverd, is niet bekend.

De F16 heeft boven de niet-beboste delen van het gebied gevlogen. De bemanning moest met speciale apparatuur nagaan of er stukken grond zijn omgewoeld. Vanuit de helikopter werden foto's gemaakt van het beboste terrein.

De aandacht gaat speciaal uit naar dit gebied, omdat het veel genoemd wordt in de tips die bij de politie zijn binnengekomen. In totaal ontving de politie meer dan 2500 tips over de verdwijning.

Beelden

Ook beschikt de politie over nieuw beeldmateriaal waar de auto van de vader van de jongens vermoedelijk op te zien is. De filmbeelden zijn gemaakt in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 mei, door een bewakingscamera van een winkel in Rhenen.

Die informatie klopt met het traject dat de vader vermoedelijk heeft afgelegd met zijn zoons. Op de nieuwe beelden is niet te zien of er personen in de auto zitten.

Verder maakte het onderzoeksteam bekend op zoek te zijn naar drie oranje spanbanden en een groene zaklamp.

Betaalgegevens

De politie heeft via pingegevens achterhaald waar de vader van de jongens de spanband heeft gekocht die bij zijn lichaam werd gevonden. De man heeft zich verhangen, maar daarvoor is de band niet gebruikt, zegt de politiewoordvoerder.

Uit de pingegevens blijkt dat de vader nog drie spanbanden kocht, maar die zijn spoorloos. Datzelfde geldt voor een groene zaklamp.

Ook denkt de politie te weten welke kleding de jongens droegen op het moment van hun verdwijning. Het gaat om een spijkerbroek, grijs ondergoed en een rode boxershort. Eerder werd al bekend dat Julian vermoedelijk een camouflageshirt droeg. Alle informatie is samen met foto's te vinden in het politiedossier.

Mariniers

Sinds 8 mei zijn politie, mariniers en burgers op zoek naar Ruben en Julian, die op 7 mei voor het laatst met hun vader in Limburg zijn gezien. De vader pleegde daarna zelfmoord in de bossen bij Doorn.

Gespecialiseerde mariniers kammen sinds woensdag het gebied uit ten noorden van de provinciale weg N225 tussen Doorn en Rhenen. Burgers die vanmorgen het gebied wilden doorzoeken, maakten plaats voor deze zogenoemde combat trackers.

De burgerspeurders hebben hun actie verplaatst naar het bos bij camping Het Grote Bos tussen Doorn en Driebergen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl