NOS WielrennenAangepast

Wiggins: daalde als een meisje

Bradley Wiggins heeft de hoop op een prominente rol in de Ronde van Italië nog niet opgegeven. Ook al is het optreden van de Tour-winnaar van 2012 vooralsnog verre van overtuigend.

"Ik daalde een beetje als een meisje", gaf hij in diverse Britse media toe. "En dat zeg ik niet uit disrespect voor meisjes, ik heb er thuis één rondlopen."

Wiggins leek het vrijdag na een val op het door de regen spekgladde wegdek op te geven, zo langzaam daalde hij de resterende kilometers richting Pescara.

Ook zondag op weg naar Florence toonde de Brit zich uiterst voorzichtig maar verloor hij geen tijd. "Maar ik had ook niet verwacht dat het zo eenvoudig zou gaan als vorig jaar in de Tour." Wiggins staat vooralsnog vierde, op 1.16 van rozetruidrager Vincenzo Nibali.

Teleurstellende tijdrit

Verwacht werd dat hij in de tijdrit van zaterdag zou toeslaan, maar zijn winst op Nibali was slechts marginaal, maar elf seconden.

"Teleurstellend", omschreef de kopman van Sky dat optreden. En, nogmaals over zijn weifelende manier van dalen, inclusief schuiver op vrijdag: "Zo is het leven, we moeten verder en tegenvallers verwerken."

Zorgelijk voor Wiggins is dat Nibali straks op zijn favoriete terrein, het hooggebergte, zich waarschijnlijk niet zal beperken tot achteroverleunen, maar de aanval zal kiezen.

"Hij zal agressief blijven rijden en zich niet beperken tot het verdedigen van zijn voorsprong", meent Wiggins die ook de Australiër Cadel Evans, de huidige nummer twee, hoog inschaalt. "Ik heb Cadel sinds zijn Tour-zege in 2011 nooit beter gezien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl