NOS NieuwsAangepast

Beeld aanvaring Genua vrijgegeven

De Italiaanse tv-zender TG3 heeft beelden laten zien van de aanvaring in Genua tussen een containerschip en de controletoren in de haven.

Bij de ramp met het schip Jolly Nero kwamen negen mensen om het leven. Acht lichamen zijn inmiddels geborgen tussen de brokstukken van de omgevallen controletoren.

Afgelopen zaterdag konden nabestaanden afscheid nemen van de omgekomen havenwerkers. Bij de uitvaartdienst stond er ook een lege kist. Die stond symbool voor de laatste vermiste, naar wie nog altijd wordt gezocht.

Sleepboten

Het juridisch onderzoek naar de toedracht van de scheepsramp is nog in volle gang. De onderzoekers geloven inmiddels niet meer dat de Jolly Nero een motorstoring had waardoor het containerschip onbestuurbaar raakte. Het schip zou met te hoge snelheid door het havengebied zijn gevaren, ongeveer 3,3 knopen in een havendeel waar 0,7 wordt geadviseerd.

De reder heeft in eerste verklaring de schuld daarvoor gegeven aan de sleepboten die de Jolly Nero op de avond van de ramp uit de haven begeleidden. Daardoor raakte het containerschip bij een achterwaartse manoeuvre de ruim vijftig meter hoge verkeerstoren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl