NOS NieuwsAangepast

Nieuw geval coronavirus in Frankrijk

In Frankrijk is een nieuw geval van de gevaarlijke variant van het coronavirus vastgesteld. Het virus is geconstateerd bij een patiënt die een ziekenhuiskamer deelde met de man bij wie het virus een paar dagen geleden werd vastgesteld. Die eerste patiënt was net terug uit Dubai. Hij ligt in quarantaine.

Het virus dook vorig jaar september op in het Midden-Oosten. In 20 van de 30 bevestigde gevallen is de patiënt eraan overleden. De meeste slachtoffers vielen in Saudi-Arabië, waar ook vandaag weer twee doden werden gemeld. In februari dook het op in Groot-Brittannië.

Verspreiding

Het is nog niet bekend waar het nieuwe SARS-achtige coronavirus precies vandaan komt en hoe het zich verspreidt. Het zou afkomstig zijn van dieren en gemakkelijk overgaan op mensen.

In 2003 bezweken in Azië achthonderd mensen aan SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome).

"Grote zorg"

Het coronavirus lijkt eenvoudig van mens op mens over te gaan, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in de Saudische hoofdstad Riyad.

Het is volgens topman Keiji Fukuda "een bron van grote zorg dat er op de verschillende plekken waar het virus is geconstateerd, steeds meer aanwijzingen zijn die de theorie ondersteunen dat het virus overgaat van mens op mens bij contact van dichtbij".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl