Lid Hofstadgroep Jason W. is vrij

time icon Aangepast

Jason W., een voormalig lid van de Hofstadgroep, is weer op vrije voeten. W. zat een celstraf van dertien jaar uit. Gedetineerden die zich goed gedragen kunnen na het uitzitten van tweederde van hun straf vervroegd worden vrijgelaten.

Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen wanneer W. precies is vrijgelaten, maar volgens een woordvoerder is het "ergens deze week" gebeurd. Aan de vrijlating van W. zijn wel voorwaarden verbonden. Welke dat zijn, is niet bekend.

Brief

Jason W. werd in 2004 opgepakt in het Haagse Laakkwartier. Bij zijn arrestatie gooide hij een handgranaat naar de politie, waardoor vier agenten gewond raakten. In 2010 werd hij door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot dertien jaar cel. Hij zat toen al zes jaar in voorarrest.

De Hofstadgroep was een organisatie van moslimterroristen rond Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh. Jason W. heeft in de gevangenis afstand gedaan van de radicale islam. Drie jaar geleden schreef hij in een open brief dat zijn oude idealen "moreel bankroet" zijn.

STER Reclame