Blok laat Blok-hypotheek aan markt

Aangepast

Minister Blok voor Wonen vindt het geen probleem dat maar weinig banken en verzekeraars van plan zijn om de zogenoemde Blok-hypotheek aan te bieden, omdat ze die te ingewikkeld en te duur vinden.

Hij wijst erop dat hij de hypotheekvorm heeft bedacht op verzoek van de Tweede en Eerste Kamer. "Het gaat om maatwerk", zegt hij, "en het is nu verder aan de markt om te kijken in hoeverre er gebruik van wordt gemaakt."

De Blok-hypotheek is onderdeel van het woonakkoord en houdt in dat er naast de hypotheek een tweede hypotheek wordt afgesloten, zodat de maandlasten omlaag gaan.

Gegadigden

Vanmorgen maakte verzekeraar Aegon bekend deze hypotheekvorm niet aan te bieden. Eerder was al bekend dat ook Delta Lloyd dat niet van plan is. ING en SNS hebben nog geen beslissing genomen.

Volgens minister Blok zijn er nog altijd gegadigden die wel geĆÆnteresseerd zijn. "ABN Amro, en anderen twijfelen nog." Hij is in elk geval niet van plan om financiĆ«le instellingen ertoe te verplichten de hypotheek aan te bieden. "Dit kan in een vrij land."

STER Reclame