De Nederlandse politie heeft in verband met de vermissing van de twee jongens uit Zeist ook een Europees Amber Alert uitgegeven. Het is voor het eerst dat dat is gebeurd.

Het 'Amber Alert Europe' is uitgegaan naar België en Duitsland in de hoop dat ook daar tips binnenkomen over de verdwenen broertjes van 7 en 9 jaar. Aan het begin van de nacht werd in Nederland al een Amber Alert gegeven. Of dat iets heeft opgeleverd, is nog onbekend.

De politie heeft nog niet Belgische en Duitse collega's ingeschakeld om te helpen zoeken. Het Duitse persbureau DPA had gemeld dat er al rond Aken wordt gezocht, maar dat is door de Nederlandse politie tegengesproken.

Limburg

De aandacht is gevestigd op het grensgebied in Limburg omdat de vader, die zelfmoord pleegde, maandagavond nog in Neerbeek heeft getankt.

De zoekactie van gisteravond en vannacht in de bossen van Doorn heeft niets opgeleverd. De politie heeft daarom vanochtend besloten om daar niet verder te zoeken. Een groot deel van de bossen werd doorzocht door mariniers, politieagenten en politiehonden.

Gisteren werd in het recreatiegebied Het Doornse Gat het lichaam van de vader gevonden. Maar de kinderen van 7 en 9 jaar uit Zeist zijn nog steeds spoorloos.

Oproep Facebook

Hun moeder heeft op Facebook een oproep geplaatst om de kinderen te helpen vinden. Ze heeft twee foto's van ze geplaatst met de tekst: "Alsjeblieft, wil iedereen uitkijken naar mijn kleine mannetjes, ze worden sinds gisterochtend vermist."

Het bericht was aan het begin van de middag al meer dan 32.000 keer door andere Facebook-gebruikers gedeeld. Het is nog onduidelijk of dat inmiddels iets heeft opgeleverd.

STER reclame