NOS NieuwsAangepast

Geen beslag meer op ss Rotterdam

De Rotterdamse woningcorporatie Woonbron kan het ss Rotterdam toch verkopen aan het bedrijf Westcord Hotels. Twee andere partijen hadden beslag laten leggen op het cruiseschip, maar het gerechtshof in Den Haag heeft nu bepaald dat het beslag moet worden opgeheven.

Eind vorig jaar werd bekend dat het schip voor 29,9 miljoen euro aan Westcord Hotels was verkocht. Twee andere partijen claimden daarna dat zij al eerder een overeenkomst hadden gesloten en dat het schip aan hen toebehoorde. Het hof is het daar niet mee eens.

Asbest

De Rotterdam was een grote financiële strop voor Woonbron. De corporatie kocht het schip in 2005 en verbouwde het voor 250 miljoen euro tot een hotel en restaurant.

De hoge renovatiekosten hadden te maken met asbest dat moest worden verwijderd.

1 april

De kwestie leidde tot het opstappen van bestuurder Kromwijk. Ook werd de corporatie verplicht het ss Rotterdam te verkopen.

Met Westcord was in het najaar afgesproken dat de overdracht voor 1 april zou plaatsvinden. Vanwege de beslaglegging lukte dat niet. Het is onduidelijk wanneer het schip nu precies verkocht gaat worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl