NOS NieuwsAangepast

Weinig zicht op beleggingspolis

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) roept mensen met een beleggingsverzekering op nog eens na te gaan of die verzekering hen aan het eind van de rit wel voldoende geld oplevert. Veel mensen hebben daar geen zicht op, zegt de AFM.

Een beleggingsverzekering wordt vaak afgesloten om aan het eind van de looptijd de hypotheek mee af te lossen of het pensioen mee aan te vullen.

Door onder meer de economische malaise van de laatste jaren leveren beleggingsverzekeringen vaak veel minder op dan bij het afsluiten werd gedacht.

Einddatum

Sinds de woekerpolisaffaire moeten verzekeraars hun klanten meer informatie verstrekken. Die krijgen bijvoorbeeld elk jaar een update van het te verwachten eindkapitaal.

Toch weet een op de vijf houders van een beleggingsverzekering niet of ze het einddoel zullen halen. Van de mensen die dit wel weten, verwacht driekwart dat dit bedrag lager is dan bij het afsluiten van de verzekering werd gedacht.

De AFM roept verzekeraars op om hun klanten zo snel mogelijk een gratis "hersteladvies" te geven. Naarmate de einddatum dichterbij komt, wordt het steeds moeilijker om het gat te dichten tussen het verwachte en het werkelijke eindkapitaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl