NOS NieuwsAangepast

DWDD verhuist naar Nederland 1

Televisieprogramma De Wereld Draait Door krijgt vanaf 1 januari 2014 een nieuwe zender en een nieuw tijdstip. Het VARA-programma van Matthijs van Nieuwkerk verhuist naar Nederland 1 en wordt dan tussen 19.00 uur en 20.00 uur uitgezonden. De VARA staat er positief tegenover.

De wijziging staat in het nieuwe uitzendschema dat directeur Timmer van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft opgesteld. De raad van bestuur moet het nog goedkeuren, maar volgens een NPO-woordvoerder is de kans klein dat ervan wordt afgeweken.

De verhuizing van DWDD is een langgekoesterde wens van presentator Van Nieuwkerk. Maar dat gaf niet de doorslag, zegt Timmer in NRC Handelsblad. Volgens hem speelt ook mee dat een ander programma op Nederland 3 wellicht beter aansluit bij de doelgroep van 20- tot 34-jarigen.

Drama

Op de plaats van DWDD op Nederland 3 moet een dagelijks drama komen, mogelijk gevolgd door een licht informatief magazine in samenwerking met jongerenzender 3FM.

Op Nederland 1 komt DWDD op de tijd van onder meer Lingo dat wordt gemaakt door de TROS. Die omroep laat in een reactie weten dat er in overleg met de NPO wordt gezocht naar een nieuwe zender en een nieuw tijdstip voor het programma.

Sterk programma

Volgens een woordvoerder van de TROS heeft de NPO aangegeven dat Lingo blijft bestaan. Ze kon niet zeggen wat de inzet van de omroep wordt bij de onderhandelingen. "Maar Lingo is een sterk programma en we gaan er vanuit dat we samen met de NPO een goede plek weten te vinden."

In de nieuwe programmering komt er ook een interviewprogramma op Nederland 2 om 20.30 uur. Nog niet bekend is welke omroep dat programma gaat uitzenden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl