NOS NieuwsAangepast

Limburg: geen ingrijpen wietverkoop

Anders dan was aangekondigd heeft de Limburgse politie niet ingegrepen bij coffeeshops die wiet en hasj verkopen aan buitenlanders. Tientallen coffeeshops in Maastricht, Venray, Sittard en Roermond besloten met ingang van vandaag hun deuren weer te openen voor buitenlandse klanten.

Burgemeester Hoes van Maastricht noemde dat besluit vorige week "een regelrechte provocatie". Hoes zei dat de politie het verbod op verkoop van wiet aan buitenlanders zeker zou handhaven.

Ook de andere betrokken Limburgse burgemeesters lieten weten dat de politie streng zou toezien op de naleving van de regels. Die schrijven voor dat alleen Nederlanders drugs mogen kopen in een coffeeshop.

Ongehinderd verkocht

Maar uit een rondgang van de NOS blijkt dat de coffeeshops het druk hebben en dat er ongehinderd wiet wordt verkocht aan buitenlanders. De coffeeshophouders zijn van plan open te blijven voor niet-Nederlanders.

Ze reageren daarmee op de recente uitspraak van een rechter die stelde dat burgemeester Hoes een coffeeshop niet had mogen sluiten vanwege wietverkoop aan buitenlanders.

De gemeente Maastricht wil niet uitleggen waarom de politie niet heeft ingegrepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl