NOS NieuwsAangepast

Dieprode cijfers voor Air France-KLM

Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM heeft in het eerste kwartaal dieprode cijfers geschreven. De omzet steeg nog licht naar 5,7 miljard euro, maar onderaan de streep leverden de luchtvaartactiviteiten een dikke min op. Het nettoverlies van 630 miljoen euro is bijna het dubbele van het verlies in dezelfde periode een jaar geleden.

De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie zag het aantal reizigerskilometers licht stijgen, maar de vrachtdivisie blijft behoorlijk veel last houden van de economische tegenwind. De economische malaise en de overcapaciteit in de luchtvaart zorgden voor minder vrachtvluchten en minder volle ruimen.

Maatregelen

"In dit doorgaans moeilijke kwartaal is de groep verder gegaan met maatregelen om de kosten en de schulden terug te dringen vanwege de aanhoudend moeilijke economische omstandigheden", schrijft Air France-KLM, de op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Europa.

Ondanks de gestegen kerosineprijzen viel de brandstofrekening iets lager uit, dankzij verzekeringen tegen prijsstijgingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl