NOS NieuwsAangepast

School in Oregon organiseert nep schietpartij

Grote paniek op de Pine Eagle Charter school in het piepkleine dorpje Halfway in Oregon, toen twee gewapende mannen schietend de docentenkamer inrenden. Het was complete chaos - totdat bleek dat zowel de kogels als de schutters nep waren. De docenten waren onderdeel van een oefening, net als een brandoefening eigenlijk, maar dan nét iets echter.

Er waren op dat moment geen leerlingen in de school; de medewerkers hadden een cursusdag. Een week eerder hadden ze nog uitgebreide instructies gehad over hoe ze moeten handelen bij schietincidenten. De oefening was juist bedoeld om te checken hoe goed die informatie was blijven hangen.

Dat bleek dus tegen te vallen. De docenten schrokken zo dat ze niet meer wisten wat ze moesten doen. Als de oefening echt was geweest, hadden 13 van de 15 docenten het niet overleefd: de meeste docenten werden geraakt door de nepkogels. "Het was een verschrikkelijke ervaring" zei Morgan Gover, een van de docenten.

Sloten

Het schooldistrict gaat de veiligheidsprocedures opnieuw kritisch evalueren. Een van de oplossingen is volgens de directeur gewapende leraren, of gewapende beveiligers. Of betere sloten op de deuren.

Niet onbelangrijk: als een van de leraren nu al een wapen had gehad, had het nog veel slechter kunnen aflopen.

Door: Selina

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl