NOS NieuwsAangepast

Dj verrast door koninklijk bezoek

Dj Armin van Buuren was tijdens zijn optreden met het Concertgebouworkest gisteren verbaasd dat koning Willem-Alexander en zijn gezin het podium opstapten. Dat zegt hij in een interview met de NOS.

"Toen zij de boot afkwamen om mij een hand te geven, was dat, uit de grond van mijn hart, een van de hoogtepunten uit mijn carrière, uit mijn leven", vertelt hij. "Ik heb echt het gevoel dat ik op een wolk leef."

Van Buuren zegt dat hij vijf minuten voor het optreden hoorde, dat hij tijdens zijn show het podium af zou moeten, omdat de koning wilde dat hij op de boot zou stappen. "Dat was natuurlijk geen enkel probleem. Dat leek me een onwijze eer. Toen sloegen bij mij de zenuwen pas echt goed in", zegt hij.

Wijziging

Op het laatste moment werden de plannen ineens gewijzigd. De dj zegt dat hij verrast was, toen Willem-Alexander, Máxima en hun dochters ineens het podium opkwamen. "Ik heb mijn programma gedaan en ineens stonden zij op het podium. Willem-Alexander zou gezegd hebben: als Armin de boot niet op komt, dan komen wij er wel af. Het was een heel bijzonder moment, niet geregisseerd."

Burgemeester van der Laan van Amsterdam heeft het idee van de koning in eerste instantie afgeraden. "Ik werd gebeld door het beleidscentrum met de vraag: mag dat? Kunnen we afwijken van de afspraken? Ik ben altijd wel van het vasthouden aan afspraken, want anders wordt iedereen nerveus. Dus ik zei: nee", vertelde hij gisteravond in het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen.

Dat de koning niet snel van een idee is af te brengen, merkte Van der Laan snel daarna. "Een hofdame zei tegen me; ik wens je heel erg veel succes. Nou, die kent haar baas beter dan ik."

Toch akkoord

Niet lang daarna ging de burgemeester alsnog akkoord. "Toen ik zag dat ze het mooi geregeld hadden, dat hij niet in het water zou vallen, dacht ik: nou dan moeten we het maar even doen."

"Ik heb er geen enkele spijt van. Het was een beetje zijn eerste Jordaanwandeling zoals koningin Beatrix die toen heeft gemaakt. Ik zag de mensen helemaal emotioneel worden, Armin van Buuren inclusief."

Van der Laan vond dat de wandeling van de koning overigens "fantastisch" heeft uitgepakt. "Hij moet gewoon zijn eigen richting blijven nemen en zich niet te veel aantrekken van zorgzame burgemeesters."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl