Bij het Nationaal Comité Inhuldiging zijn meer dan 4000 dromen voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima binnengekomen. De dromen kunnen nog tot en met 3 mei worden ingestuurd via onder meer de website deeljouwdroom.nl.

Afgelopen vrijdag stond de teller nog op 2800. Een woordvoerder van het comité spreekt daarom van een eindspurt. Vrijwel elke minuut komt er een nieuwe droom bij.

Kunstwerken

De vorm waarin een droom gedeeld kan worden is vrij. De meeste mensen sturen een gewone tekst of een gedicht, maar volgens de woordvoerder komen er ook kunstwerken, video's en foto's binnen.

"In het begin kregen we al een beeldhouwwerk van twee kinderen die bokjespringen", zegt de woordvoerder. "De kunstenares had als droom dat op basisscholen meer aandacht komt voor handenarbeid en creativiteit."

Een jury kiest na 3 mei de vijftig inspirerendste dromen uit. Die worden vervolgens gebundeld in een boek dat begin september wordt aangeboden aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Een selectie van de ingezonden dromen worden daarnaast geëxposeerd op een tentoonstelling in Paleis Het Loo.

STER reclame