Ajax klaart klus bij NAC na rust

Ajax is een stap dichter bij de titel gekomen. De Amsterdammers wonnen uit met 0-2 van NAC Breda, dat een helft lang op tenminste een punt mocht hopen.

Het balbezit was voor Ajax, maar pas in de slotfase van de eerste helft kwam de thuisploeg ietsje in de verdrukking.

NAC had toen al voor moeten staan. In de beginfase misten Elson Hooi en Rick ten Voorde een enorme kans en trof Eric Botteghin de lat.

Kort na rust stond Ajax, met hulp van de Bredanaren, plots op 0-2. Jelle ten Rouwelaar liet de bal los, waarna Kolbeinn Sigthorsson kon scoren. Tim Gilissen kopte de bal in eigen doel.

Ajax had nu alles onder controle en kreeg nog kansen, zo knalde Christian Eriksen van buiten de zestien op de lat, maar scoorde niet meer.