NOS NieuwsAangepast

Wilhelmus-bierglazen in Amerika

Ook in de Verenigde Staten en Canada gaat 30 april niet onopgemerkt voorbij. Speciaal voor de Nederlanders in onder meer New York en Washington heeft Heineken USA bierglazen met de tekst van het Wilhelmus erop gemaakt. Tijdens de receptie op de ambassades en consulaten kan zo iedereen op de koning proosten en meezingen met het volkslied.

Het idee van de speciale bierglazen kwam van het Nederlandse consulaat-generaal in New York. Er worden 6000 glazen geproduceerd speciaal voor de feestelijkheden op 30 april. In New York wordt er dit jaar naast de gebruikelijke receptie op 30 april ook een ontbijt georganiseerd, waar Nederlanders gezamenlijk naar de inhuldiging van Willem-Alexander kunnen kijken.

Tijdsverschil

Volgens de Nederlandse Club in New York laten de Amerikaanse Nederlanders door het tijdsverschil de abdicatie van koningin Beatrix 's ochtends aan zich voorbij gaan. De Nederlandse club bestaat dit jaar 110 jaar en de club heeft geregeld leden van de koninklijke familie bij bezoeken aan New York begeleid.

Er wonen naar schatting 30.000 Nederlandse expats en emigranten in en rondom New York.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl