NOS NieuwsAangepast

Las Vegas Strip krijgt een Nederlands tintje

Foto van GlacierTim (Flickr CC by-nc)

Een Nederlander heeft de eer - of de zware taak - gekregen om de Strip in Las Vegas opnieuw in te richten. De straat van ruim 6 kilometer lang, krijgt een make-over ter waarde van 500 miljoen euro. Architect Jerry van Eyck mag van opdrachtgever MGM Resorts een plan verzinnen om de buitenruimtes vorm te geven.

De Strip, waaraan alle grote casino's en hotels van Las Vegas liggen, is nu vooral gericht op de automobilist. Je rijdt zo vanuit de woestijn de stad in, de Strip op. De weg is zo'n acht banen breed, maar het verkeer staat er vaak toch helemaal vast. Van Eyck heeft de opdracht om de focus te verplaatsen naar de voetganger. Met zijn architectenbureau !Melk in New York, moet hij onder andere het eerste park van Las Vegas vormgeven. Naast een aantal palmbomen, is er nu nog maar weinig groen te vinden in de woestijnstad.

Foto van Mikerussel (Wikipedia CC by-sa)

Volgens MGM-topman Jim Murren is het een spannende tijd voor Las Vegas. "We zien een kans om het centrum van alle entertainment, op de beste plek van de Las Vegas strip, verder te ontwikkelen. We willen Las Vegas' meest bekende tijdverdrijf weer aanmoedigen: mensen kijken."

!Melk mag niet alleen de publieke ruimtes onder handen nemen, maar ook een arena met plek voor 20.000 mensen ontwerpen. De arena zal gebruikt worden voor special evenementen, zoals bokswedstrijden.

Hieronder zie je hoe de Strip eruit moet gaan zien:

Foto van !Melk

Door: Eva

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl