NOS NieuwsAangepast

Rehwinkel: geen tweede termijn

PvdA'er Peter Rehwinkel is niet beschikbaar voor een tweede termijn als burgemeester van Groningen. Hij maakte dat zelf bekend aan het begin van de gemeenteraadsvergadering vanavond.

Rehwinkels eerste termijn loopt in 2015 af. In de provincie Groningen zijn gemeentelijke herindelingen op komst. In 2018 moeten de 23 gemeenten zijn teruggebracht tot zes. Rehwinkel vindt dat een nieuwe burgemeester dat proces voor de stad Groningen moet begeleiden.

Kritiek

De burgemeester zag zich volgens zijn woordvoerder genoodzaakt om aan het begin van de raadsvergadering direct openheid van zaken te geven. Rehwinkel had de beslissing al in kleine kring gedeeld en het nieuws was uitgelekt.

De burgemeester van Groningen kreeg forse kritiek in het rapport-Cohen dat werd opgesteld naar aanleiding van de rellen bij het Project X-feest in Haren in september vorig jaar. Volgens zijn woordvoerder heeft die kritiek geen rol gespeeld bij het besluit van Rehwinkel om zich niet beschikbaar te stellen voor een tweede termijn als burgemeester.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl